Met Sprongen Vooruit schooljaar 24-25 leerjaar 1&2, 3&4, 5&6, 7&8

Overzicht Trainingen

Met Sprongen Vooruit groep 1&2, 3&4, 5&6, 7&8 individuele deelname

Hier reserveren en dan zelf een training met passende data uitzoeken bij het Julie Menne Instituut en vergeet niet de kortingscode door te geven aan het Julie Menne Instituut!

Kortingscode:242251FLOREER

Dit schooljaar is er wederom de mogelijkheid om een cursus te volgen van ‘Met Sprongen Vooruit’. Wil je graag deze cursus volgen, reserveer dan één van de dertien plekken via deze pagina. Na inschrijving kun je via de website van het Julie Menne Instituut je inschrijven op één van de trainingen die komend schooljaar door hen gegeven worden in de regio. Dus zowel hier als bij het Julie Menne Instituut aanmelden! Zie links hieronder.

Groep 1&2

Groep 3&4

Groep 5&6

Groep 7&8

Onderwijsassistenten

Het reken-wiskundeprogramma

Met Sprongen Vooruit is het effectieve reken-wiskundeprogramma waarin leerkrachten een cursus kunnen volgen en scholen rekenmaterialen kunnen aanschaffen. Dit programma kenmerkt zich door de reken-wiskundedidactiek in kleine tussenstapjes te beschrijven zodat een leerkracht elke leerling met rekenen vooruit kan helpen. Met het totaaloverzicht op de rekenleerlijnen leert de leerkracht de juiste oefeningen en spellen zowel interactief klassikaal als individueel aan te bieden. De leerlingen ervaren deze oefeningen en spellen als leuk en betekenisvol waardoor ze meer plezier in rekenen krijgen. Ze mogen bewegen en eigen producties maken wat de betrokkenheid verhoogt. Deze positieve wisselwerking tussen inhoud en vorm zorgt ervoor dat de resultaten bij leerlingen die les krijgen op basis van Met Sprongen Vooruit direct omhooggaan.

Basiscursus 1&2 geeft cursist inzicht en overzicht op leerlijnen Tellen-en-rekenen en Meten en Meetkunde, reken-wiskunde didactische vaardigheden, begrip van kleuterwiskunde en interventies voor niveaubepaling en stimulans tot niveau verhoging.

Basiscursus 3&4 geeft cursist inzicht en overzicht op leerlijn optellen en aftrekken tot 100, kennis en ervaring met eigen productieve oefenlessen en overzicht van modellen en materialen om slim in te zetten voor leerling en groep.

Basiscursus 5&6 geeft cursist inzicht en overzicht op leerlijnen rekenen met hele getallen tot en met 100.000, handig inzetten van verschillende werkvormen, zoals productieve oefenlessen, vaardigheid in pendelen tussen niveaus, modellen, materialen en strategieën.

Basiscursus 7&8 geeft cursist inzicht en overzicht op leerlijnen rekenen met hele en gebroken getallen, kan door slimme keuzes in materiaal, interventie of model doelen behalen, kennis van oplossingsstrategieën en ruim 150 aantrekkelijke gerichte oefenlessen en rekenspellen.

Samenvattend

  • Effectief rekenprogramma voor leerkrachten van groep 1 t/m 8
  • Wetenschappelijk bewezen
  • Totaaloverzicht van de rekenleerlijnen
  • Mooie ondersteunende rekenmaterialen

Basiscursus in het kort

  • Lesduur:4x 2,5 uur
  • Studielast:40 uur (incl. 30 uur praktijkopdrachten)
  • Inclusief: Cursusmap en Rekenspellenboek
  • Na voltooiing: Certificaat

Digitale brochure

Na reservering op de Floreer academie, reserveer je zelf een training bij het Julie Menne Instituut. De factuur mag naar Hester Tibboel.

Aanmelden via de website van het Julie Menne Instituut o.v.v. Floreer-academie en Kortingscode: 242251FLOREER. Kosten: €540 pp uit academiebudget. Zonder reservering bij de Floreer academie worden de kosten  niet vanuit het academie budget vergoed!

Inschrijven is verplicht. Door in te schrijven verplicht je jezelf de gehele cyclus te volgen. Kosten: €540 (is opgenomen in Floreer aanbod). Minimaal 13 plaatsen beschikbaar! Als je een cursus volgt en je hebt een bijeenkomst gemist, dan kun je die inhalen met € 35,- inhaalkosten (niet uit academie budget).